Przepis na rum

Awatar użytkownika
kamilpl82
Posty: 310
Rejestracja: 01 mar 2018, 15:22
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Przepis na rum

Post autor: kamilpl82 » 25 maja 2018, 19:35

Także jestem zainteresowany gdyż moją melasę od Manowara kurier rozdupcył :angry7
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

Awatar użytkownika
wawaldek11
Posty: 64
Rejestracja: 09 mar 2018, 22:28

Re: Przepis na rum

Post autor: wawaldek11 » 25 maja 2018, 22:20

A ile było w przesyłce? Składałeś reklamację?

Awatar użytkownika
kamilpl82
Posty: 310
Rejestracja: 01 mar 2018, 15:22
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Przepis na rum

Post autor: kamilpl82 » 26 maja 2018, 8:40

Wiadro teraz nie kojarzę jakie duże ale chyba 25kg, a przesyłkę ubezpieczyłem na 500zł i po dość długim czasie z przeszkodami kasę odzyskałem.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

Awatar użytkownika
wawaldek11
Posty: 64
Rejestracja: 09 mar 2018, 22:28

Re: Przepis na rum

Post autor: wawaldek11 » 26 maja 2018, 10:38

No to miałeś farta :cwaniak:
W takim razie mogę odstąpić wiadro za 250 :cwaniak: :2smiech

Awatar użytkownika
kamilpl82
Posty: 310
Rejestracja: 01 mar 2018, 15:22
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Przepis na rum

Post autor: kamilpl82 » 26 maja 2018, 10:44

Zazwyczaj staram się ubezpieczać wszystkie przesyłki, na minimum 500 zł, nawet jak są to 4próbki po 200ml, bo przesyłki ubezpieczone idą na sortowni przez sorter ręczny a nie ubezpieczone przez automat, a człowiek na końcu lini najzwyczajniej w świecie wrzuca je do kontenera jakby to były śmieci.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

Awatar użytkownika
zalobik
Posty: 109
Rejestracja: 20 mar 2018, 6:12

Re: Przepis na rum

Post autor: zalobik » 25 sty 2019, 10:04

Jako że pierwsze próbki świeżych destylatów melasowych trafiły do kilku odbiorców, to proszę o kilka słów o tych hmm.. wyrobach. Dwa destylaty są bardzo młode około miesiąca, jeden ma 4 m-ce.
Próbki są trzy i każda na bazie tego samego wsadu tj. tylko melasa z wodą na 25 blg bez dundru, drożdze Cobra rum, blg końcowe 9-10. Fermentacja ok 10 dni, klarowanie grawitacyjne. Odpęd w kotle z płaszczem na aabratku, pusta rura z miedzią, do 99 na kotle.
Jedna z próbek jest robiona na raz, dwie na dwa. Szczegóły drugiej destylacji podam jak zbiorę informację, która próbka jest w Waszej ocenie najlepsza lub jak najmniej huj....wa :lach . Czekam na opinie.
Pozdrawiam
"Teoretycznie, nie ma różnicy między teorią a praktyką, ale w praktyce jest" Y.B

ODPOWIEDZ
kuchnie warszawa opinie